Хиалуронова киселина


ЗА ПРОЦЕДУРАТА

Какво представляват козметичните филъри?
Това са продукти с различен състав и произход, които се имплантират чрез инжектиране на различни места по лицето и тялото за корекция на кожни дефекти. Филърите се поставят там, където бръчките са дълбоки или има наличие на кожни депресии, белези. Най-честите зони са назолабиалните бръчки (между носа и устните), между веждите, горна и долна устна, депресии от белези в областта на лицето или други участъци на тялото.

Какви видове филъри са познати?
Всеки филър има различни съставки и лекарят може да избира с оглед на тяхното съдържание. В зависимост от това дали веществото, което се имплантира в кожата се резорбира или не, филърите се делят на резорбируеми и нерезорбируеми.

През последните години много популярни са продуктите, съдържащи хиалуронова киселина. Това е захароподобно вещество, много популярно в Европа и Америка. Естествена съставка на организма, която, използвана като филър, се резорбира след време и не предизвиква никакви странични реакции. Често използвани такива продукти са Нувия, Априлин, Теосиал, Перфекта и много други.

Предварителни тестове не са необходими. Материалът е мек и много често се използва за третиране на фини линии, бръчки, за запълване и уголемяване на горна и долна устна, за запълване на белези , депресии и изработване на скули .

СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА

Каква е трайността на филърите?
Обикновено резултатите са видими около 4-8 месеца. Това зависи от индивидуалните особености на отделния организъм. За 1 седмица пациента не трябва да посещава сауна , парна баня , хамам , солариум .  Всяко едно повишаване на температурата може да повлияе на дълготрайността на филъра . Препоръчително е първите 2 седмици след процедурата да се приемат по 2 литра вода на ден .

Какви реакции са възможни след апликация на козметични филъри?
Всички възможни реакции са временни и индивидуално обособени. Те могат да бъдат зачервяване, лек оток, болка, промяна на цвета на апликирания участък. Те отшумяват в течение на няколко дни до седмица.

Какво може да направите, за да оптимизирате резултата от филърите?
Филърите се комбинират идеално с ботокс. Лицето придобива ведрост, свежест, изглежда по-младо, изпънато. Възможна е също комбинацията с всички останали процедури, като IPL, Venus Viva и др.